Za obisk kontaktnega centra potrebno izpolnjevanje PCT pogoja.

Nasveti strokovnjakov

Rast delniških trgov tudi v aprilu
Tudi mesec april je postregel z rastjo delniških trgov. Rast sicer ni bila tako močna kot v mesecu marcu, vendar so delnice, kot jih meri MSCI svetovni indeks v evrih še vedno pridobile povsem solidna 2,2 odstotka. Poslovanje pokojninskih skladov Modre lahko ocenimo kot solidno.
O dohodnini in davčnih olajšavah
Kaj je dohodnina, kaj je akontacija dohodnine, kateri dohodki so obdavčeni in po kakšnih stopnjah ter vse o davčnih olajšavah si lahko preberete v prispevku.
Nadaljevanje rasti na delniških trgih
V mesecu marcu se je nadaljevala rast na delniških trgih. Svetovni delniški trgi, kot jih meri MSCI svetovni indeks, so v evrih pridobili visokih 6,2 odstotka. Ameriške delnice so v mesecu marcu zabeležile najvišjo vrednost v zgodovini. Odlično so poslovali tudi pokojninski skladi Modre zavarovalnice.
Vse, kar morate vedeti o renti.
Po upokojitvi, lahko upokojeni varčevalec izbira med izplačilom različnih oblik izplačevanja (enakomerno, skozi celotno obdobje, brez dedovanja ali z dedovanjem ter pospešene oblike izplačevanja). Več o možnosti izplačil in vrstah rent si preberite v prispevku.
Začetek februarja postregel z novo rastjo
Januar se je na delniških trgih zaključil z negativnim trendom, začetek februarja pa je postregel z novo rastjo, ki je trajala do polovice meseca. Nato je sledil obrat tečajev.
Januar na kapitalskih trgih minil mirno
Mesec januar je na trgih kapitala minil precej mirno. Tečaji delnic so skoraj do konca meseca rasli, ob koncu meseca pa je pozitiven trend začel nekoliko pojenjati. Vpliv Gamestop in AMC na gibanje tečajev delnic Padec tečajev ob koncu meseca gre povezati predvsem z izjemno mesečno rastjo delnic družb Gamestop in AMC. Družbi sta bili […]
Naloži več