Potrdila o stanju na osebnem pokojninskem računu za leto 2019

Obiščite e. Modra in preverite, koliko ste že privarčevali

V e.Modra.si so vsem varčevalcem na voljo Potrdila o stanju na osebnem pokojninskem računu na dan 31. 12. 2019, s pregledom vseh vplačanih premijah v posameznem mesecu za preteklo leto (vplačila delodajalca in/ali vplačila posameznika).

Vstop v e.Modra.si

Če spletnega računa e.Modra še ne uporabljate, se morate najprej registrirati. Poiščite registracijsko kodo, ki smo vam jo poslali na dom ali pa nam pišite na info@modra.si, da vam jo po pošti ponovno pošljemo. Vabimo vas, da se registrirate in preverite, koliko ste že privarčevali ter redno spremljate svoj pokojninski račun. Vse podatke osvežujemo redno, enkrat mesečno.

Davčna olajšava za vse, ki vplačujete individualno premijo

Vsem, ki premije vplačujete sami – individualna vplačila, so na potrdilu prikazani tudi podatki za uveljavitev davčne olajšave pri dohodnini. Te podatke je Modra že poslala Finančni upravi RS, zato vam podatkov ni treba sporočati. Ko boste prejeli informativni izračun o odmeri dohodnine za leto 2019, zgolj preverite znesek upoštevane davčne olajšave.

Leto 2019 eno najbolj donosnih

Preteklo leto je bilo eno izmed najbolj donosnih in daleč presega pričakovane povprečne letne donose. Dobri donosi so rezultat primerne razpršenosti naložb in preudarnega razmerja med donosnostjo in varnostjo. V portfelje vključujemo tako slovenske kot tuje naložbe, slednje so v veliki večini. Sestavljene so iz prvovrstnih naložb OECD držav: tržne delnice, državne in podjetniške obveznice in depoziti. Smo največji investitor v alternativne naložbe.

Podatki o donosnosti posameznih podskladov Modrega krovnega pokojninskega sklada (MKPS)

Opomba: Podatki o donosnosti za obdobje zadnjih 60 mesecev še niso na voljo. Prve vplačane premije so obrestovane s pripadajočim donosom od februarja 2015 dalje.

Podatki o donosnosti posameznih podskladov Krovnega pokojninskega sklada javnih uslužbencev (KPSJU)

Opomba: Podatki o donosnosti za obdobje zadnjih 36 mesecev in za obdobje zadnjih 60 mesecev za dinamični in preudarni podsklad KPSJU še niso na voljo. Prve vplačane premije v dinamični in preudarni podsklad KPSJU so obrestovane s pripadajočim donosom od februarja 2017 dalje.

Največja in kapitalsko najmočnejša upravljavka pokojninskih skladov

Prvi v Sloveniji smo ponudili varčevanje v skladih življenjskega cikla. Upravljamo 1,7 milijarde evrov sredstev, od tega 1,2 milijarde sredstev pokojninskih skladov (polovico vseh sredstev v pokojninskih skladih).

S stabilno rastjo kapitala (od ustanovitve se je kapital iz 152 milijonov evrov povečal na več kot 250 milijonov evrov) varnost še povečujemo in s pomembno krepimo svojo kapitalsko moč.

Varnost prihrankov in vaše zadovoljstvo sta pri nas na prvem mestu.

Za dodatne informacije smo vam na voljo svetovalci Modre vsak delavnik med 8. in 16. uro, na brezplačni številki 080 23453 45 ali info@modra.si.