Potrdila o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja za leto 2022 so na voljo

V spletni storitvi e.Modra.si imate varčevalci že objavljeno Potrdilo o pravicah iz dodatnega pokojninskega zavarovanja za leto 2022. Če se v spletno storitev še niste registrirali, boste Potrdilo v nekaj dneh prejeli po pošti. 

Uveljavljanje davčne olajšave

Če varčujete tudi sami (vplačujete individualne premije), Potrdilo vsebuje tudi podatke za uveljavljanje davčne olajšave. Podatke o vplačilih je Modra že posredovala Finančni upravi RS, zato vam o njih ni treba posebej poročati Finančni upravi RS. Potrdilo služi le pri preverjanju pravilnosti podatkov na informativnem izračunu dohodnine, ki vam ga bo poslal FURS.

Spletna storitev e.Modra.si

Vsem varčevalcem pri Modri je na voljo brezplačna spletna storitev e.Modra.si, kjer lahko spremljate in urejate svoje varčevanje za dodatno pokojnino. Zamenjate podsklad, določite upravičence za primer smrti ali uredite druge osebne podatke.

Če ste Potrdilo prejeli na dom, bodite pozorni na identifikacijsko kodo, ki jo potrebujete za prvi vstop v spletno storitev e.Modra.si. Sicer pa registracijo lahko opravite tudi z digitalnim potrdilom.


Postopek registracije

1. Vstopite v e.Modra.si.

2. Izberite možnost “Nimam še računa – želim se registrirati” ter sledite navodilom.

Pogosta vprašanja z odgovori

Ker v naslednjih nekaj dneh pričakujemo povečan obseg klicev in e-sporočil, bo morda na odgovor potrebno čakati nekoliko dlje kot običajno.

Zato smo za vas pripravili posebno spletno stran z odgovori na najpogosteje zastavljena vprašanja o potrdilu in vašem varčevanju.

Preveri stran s pogostimi vprašanji in odgovori