NOVO pri Modri: Omogočamo sklenitev zavarovanja pravne zaščite ARAG

Galerija lepega življenja

Včeraj je v Domu starejših občanov Fužine potekala slavnostna otvoritev razstave 12 unikatnih grafik, ki so jih ustvarili člani njihovega centra aktivnosti. Na povabilo Modre zavarovalnice in pod mentorstvom priznane umetnice Petre Varl ter oblikovalskega studia Ljudje so v enem dnevu usvojili tehniko sitotiska in v grafiki upodobili lepo življenje. Vsak oddan glas v spletni galeriji bo Modra zavarovalnica spremenila v 1 evro donacije za aktivnosti medgeneracijskega prenosa znanja.

Grafike na ogled v živo

Zbirka grafik bo do 24. decembra 2019 razstavljena v prostorih Doma starejših občanov Fužine, v obliki mestnih plakatov pa na ulicah in trgih širom Slovenije. Grafike so se uvrstile tudi v spremljevalni program 26. bienala oblikovanja BIO 26 in so do 9. 2. 2020 na ogled v podhodu Ajdovščina v Ljubljani.

Spletna galerija grafik in donacija Modre

Ustvarili pa smo tudi spletno galerijo in jo uporabili za zbiranje sredstev za podporo projektu razvoja digitalne platforme za spodbujanje medgeneracijskega prenosa znanja. Preko platforme bo starejšim omogočeno, da svoje pridobljeno življenjsko znanje in izkušnje v obliki tečajev in delavnic ponudijo širši zainteresirani publiki. Vsak glas za najljubše grafike v spletni galeriji bo Modra zavarovalnica spremenila v donacijo.

Matija Debelak, član uprave, je na slavnostni otvoritvi razstave poudaril: »Modra zavarovalnica spodbuja ozaveščanje o izzivih in priložnostih, ki jih prinašajo demografske spremembe, načrtovanje aktivnega življenja po upokojitvi, medgeneracijsko sodelovanje. Podpora aktivnostim, ki starejšim omogočajo živeti polnejše, ustvarjalnejše in bolj aktivno življenje, predstavlja dodaten korak na poti uresničevanja poslanstva Modre: da po upokojitvi živimo enako kakovostno kot pred njo.«