Vse o varčevanju

Vsem zaposlenim v javnem sektorju zagotavljamo varčevanje za prihodnost.

Ko ste se zaposlili v javnem sektorju, je delodajalec za vas pri Modri odprl varčevalni račun v Krovnem pokojninskem skladu javnih uslužbencev. Vabljeni, da si preberete več o vaših možnostih urejanja varčevanja.

S pravo izbiro varčevanja do varne prihodnosti.

Obstaja veliko različnih oblik varčevanja, od klasičnega varčevanja doma v nogavici oziroma sefu, bančnih depozitov, različnih naložb v vrednostne papirje ali investicijske sklade, vlaganja v nepremičnine do varčevanja v pokojninskih skladih. V obsežni ponudbi se je težko znajti, prenagljena ali napačna odločitev pa ima lahko dolgoročne posledice.
Varčevanje za dodatno pokojnino

Po korakih do višje pokojnine

Dokazano je, da ljudje, ki imajo zastavljene cilje, privarčujejo več in hitreje od tistih brez ciljev. Varčevanje za kratkoročne cilje je običajno najlažje, najtežje je varčevati z dolgoročnim ciljem, kot je na primer varčevanje za pokojnino.

Kako dolgo živimo v Sloveniji, koliko časa bomo delali in kdaj se bomo upokojili?

Veliko ljudi danes misli, da bo pokojninski sistem propadel in da sploh ne bomo imeli več pokojnin. To ni povsem res - pokojninski sistem v Sloveniji bo obstal, bodo pa pokojnine vse nižje. Trenutno pokojnina v Sloveniji znaša 56,7 odstotka plače, ki jo je prejemal zaposleni. Povprečna pokojnina znaša 624 evra.