Poslovalnica Modre tudi za osebne obiske ponovno odpira svoja vrata, ob upoštevanju nekaterih ukrepov.

Vse o varčevanju

Boste letos zopet plačali dohodnino?

Z individualnimi vplačili v pokojninski sklad boste namensko varčevali za finančno varno starost, hkrati pa si boste tako lahko znižali plačilo dohodnine. Najvišji znesek, ki je priznan kot davčna olajšava, obsega 5,844 odstotka bruto plače posameznika, vendar letno največ 2.819,09 evrov.

Vsem zaposlenim v javnem sektorju zagotavljamo varčevanje za prihodnost.

Ko ste se zaposlili v javnem sektorju, je delodajalec za vas pri Modri odprl varčevalni račun v Krovnem pokojninskem skladu javnih uslužbencev. Vabljeni, da si preberete več o vaših možnostih urejanja varčevanja.

S pravo izbiro varčevanja do varne prihodnosti.

Obstaja veliko različnih oblik varčevanja, od klasičnega varčevanja doma v nogavici oziroma sefu, bančnih depozitov, različnih naložb v vrednostne papirje ali investicijske sklade, vlaganja v nepremičnine do varčevanja v pokojninskih skladih. V obsežni ponudbi se je težko znajti, prenagljena ali napačna odločitev pa ima lahko dolgoročne posledice.
Varčevanje za dodatno pokojnino

Po korakih do višje pokojnine

Dokazano je, da ljudje, ki imajo zastavljene cilje, privarčujejo več in hitreje od tistih brez ciljev. Varčevanje za kratkoročne cilje je običajno najlažje, najtežje je varčevati z dolgoročnim ciljem, kot je na primer varčevanje za pokojnino.