Nasveti strokovnjakov

Jesensko dogajanje na trgih
Julij in avgust sta bila vse prej kot zaspana poletna meseca. Nadaljevanje zaostrovanja trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko ter negotovost glede izhoda Velike Britanije iz Evropske unije sta bila najpomembnejša vzroka za pocenitev tveganih in podražitev varnih naložb.
Pregled trenutnih tržnih razmer in pričakovanja za prihodnje
Varčevanje v pokojninskih skladih je izrazito dolgoročno, zato je zaskrbljenost zaradi trenutnih tržnih razmer odveč.
Na kratko o upravljanju skladov
Upravljanje sredstev sklada v osnovi pomeni razporejanje sredstev varčevalcev po različnih naložbenih možnostih in upravljanje z vplačili in izplačili v sklad. Več o investiranju sredstev (»plemenitenju premoženja«) in upravljanju z likvidnostjo sklada lahko preberete v prispevku.
V poletne mesece vstopamo optimistično
Prvo polletje v 2019 je postreglo z izjemno visokimi donosnostmi vseh naložbenih razredov, kar se je pozitivno odrazilo tudi v poslovanju vseh pokojninskih skladov Modre.
Dinamično dogajanje na trgih kapitala v mesecu maju
Po izjemno pozitivnih prvih štirih mesecih letošnjega leta, so v mesecu maju tečaji ponovno zanihali navzdol. Kaj je botrovalo preobratu na trgu in kako so se v mesecu maju 2019 odrezali slovenski pokojninski skladi si lahko preberete v prispevku Miha Žejna iz sektorja upravljanja premoženja v modri zavarovalnici.
Finančni trgi v prvih mesecih 2019
Prvi štirje meseci 2019 so postregli z izjemno visokimi donosnostmi vseh naložbenih razredov. Tako dobri rezultati so manjše presenečenje, saj je lansko zadnje četrtletje, še posebno oktober in november, zaznamovala kar precejšnja panika na trgih kapitala.
Naloži več