NOVO: Se želite naročiti na online svetovanje za dodatno pokojnino? S pomočjo spletnega obrazca lahko to storite hitro in enostavno.

Nasveti strokovnjakov

November s pozitivnimi rezultati
Če smo še za mesec oktober poročali o negativnih rezultatih, je mesec november prinesel izjemno pozitivne rezultate. Delniški trgi so zabeležili enega boljših mesecev nasploh. Pokojninski skladi so zabeležili najvišje mesečne donose po aprilu 2020.
Negativen vpliv Covid-19 na finančne trge se nadaljuje
Po negativnem septembru, je v prvi polovici oktobra vse kazalo, da bo le-ta drugačen. A so delniški tečaji v drugi polovici meseca ponovno zabeležili izgube. Trgi kapitala so z razočaranjem sprejeli ponovno uvedbo ukrepov, namenjenih zajezitvi širjenja virusa.
Komentar dogajanja na finančnih trgih
Delniški trgi v znamenju pandemije – komentar dogajanja na trgih
Dogajanje v prvih 9 mesecih tega leta je bilo povsem v znamenju pandemije. Zanimivo je, da bi zaradi vpliva pandemije na svetovno gospodarstvo kljub vsemu pričakovali precej drugačne vrednosti borznih indeksov. Kakšen je vpliv na gospodarstvo in poslovanje pokojninskih skladov...
Optimizem na finančnih trgih še vztraja
Mesec avgust je že peti zaporedni mesec, ki je prinesel pozitivne rezultate. Kljub negativnim sporočilom o hitrem širjenju virusa, ki je zahteval že preko 800 tisoč življenj in okužil preko 25 milijonov ljudi, optimizem na finančnih trgih ne pojenja. V izrazito pozitivnem vzdušju so ameriške delnice že nadoknadile spomladi izgubljeno. Kljub negativnim sporočilom o širjenju […]
Finančni trgi v juliju 2020
Mesec julij je, tako kot predhodna dva meseca, minil v pozitivnem vzdušju. Državne obveznice evropskih izdajateljev so v mesecu juliju 2020 pridobile 1 %, podjetniške obveznice evropskih izdajateljev pa 1,5 %. Svetovni delniški indeks MSCI (v USD) je v mesecu juliju porastel za 4,7 %, vendar je bila donosnost preračunana v EUR rahlo negativna (-0,56 %).
Pozitivno vzdušje na trgih kapitala se nadaljuje
Tudi mesec junij je na trgih kapitala minil v pozitivnem vzdušju. Delnice sicer niso dosegle novih vrhov iz prve polovice junija, so pa kljub vsemu v juniju pridobile 1,3 odstotka.
Naloži več