Nasveti strokovnjakov

Dobro poslovanje pokojninskih skladov Modre v mesecu juniju 2021Unsplash
Poslovanje pokojninskih skladov Modre v mesecu juniju
Na pozitivne rasti naložb v juniju 2021 so vplivali dobri poslovni rezultati podjetij in zasedenje centralnih bank Evrope, Amerike in Velike Britanije. Pokojninski skladi v upravljanju Modre so zabeležili dobre poslovne rezultate.
V maju nekoliko višja inflacija
Mesec maj je minil brez večjih pretresov na kapitalskih trgih. Še največ razburjenja povzroča inflacija, vendar to za zdaj ni spremenilo retorike centralnih bank. Vsi skladi v upravljanju Modre so zabeležili pozitivne donosnosti.
Ali lahko privarčevana sredstva v pokojninskem skladu dobim izplačana v enkratnem znesku?
Dodatno pokojninsko zavarovanje je strogo namensko. Namenjeno je pridobitvi dodatnega mesečnega dohodka po upokojitvi, saj bodo naše pokojnine precej nižje od plač, ki smo jih vajeni prejemati v času aktivne delovne dobe. Kljub temu je izplačilo privarčevanih sredstev pod določenimi pogoji mogoče.
Rast delniških trgov tudi v aprilu
Tudi mesec april je postregel z rastjo delniških trgov. Rast sicer ni bila tako močna kot v mesecu marcu, vendar so delnice, kot jih meri MSCI svetovni indeks v evrih še vedno pridobile povsem solidna 2,2 odstotka. Poslovanje pokojninskih skladov Modre lahko ocenimo kot solidno.
O dohodnini in davčnih olajšavah
Kaj je dohodnina, kaj je akontacija dohodnine, kateri dohodki so obdavčeni in po kakšnih stopnjah ter vse o davčnih olajšavah si lahko preberete v prispevku.
Nadaljevanje rasti na delniških trgih
V mesecu marcu se je nadaljevala rast na delniških trgih. Svetovni delniški trgi, kot jih meri MSCI svetovni indeks, so v evrih pridobili visokih 6,2 odstotka. Ameriške delnice so v mesecu marcu zabeležile najvišjo vrednost v zgodovini. Odlično so poslovali tudi pokojninski skladi Modre zavarovalnice.
Naloži več