NOVO: Sklenitev zavarovanja pravne zaščite ARAG

Nasveti strokovnjakov

Finančni trgi v juliju 2020
Mesec julij je, tako kot predhodna dva meseca, minil v pozitivnem vzdušju. Državne obveznice evropskih izdajateljev so v mesecu juliju 2020 pridobile 1 %, podjetniške obveznice evropskih izdajateljev pa 1,5 %. Svetovni delniški indeks MSCI (v USD) je v mesecu juliju porastel za 4,7 %, vendar je bila donosnost preračunana v EUR rahlo negativna (-0,56 %).
Pozitivno vzdušje na trgih kapitala se nadaljuje
Tudi mesec junij je na trgih kapitala minil v pozitivnem vzdušju. Delnice sicer niso dosegle novih vrhov iz prve polovice junija, so pa kljub vsemu v juniju pridobile 1,3 odstotka.
Predstavitev Sektorja za upravljanje premoženja
Upravljanje premoženja, tako pokojninskih kot kritnih skladov in lastnega premoženja zavarovalnice, se izvaja v Sektorju za upravljanje premoženja (v nadaljevanju SUP) ob sodelovanju zaledne pisarne in Službe za upravljanje tveganj ter drugih oddelkov. V SUP kupujemo in prodajamo naložbe, skrbimo za denarne tokove, za izvajanje korporacijskih akcij, za primerno razpršenost in tveganost naložb kakor tudi za ustreznost vseh ostalih naložbenih parametrov.
Mesec maj umirjen in v pozitivnem vzdušju kapitalskih trgov
Mesec maj je na kapitalskih trgih minil precej bolj umirjeno kot meseca april in marec. Pandemija se je kot kaže, predvsem v Evropi, pričela umirjati. Drugod po svetu sicer še vedno beležijo precejšnjo rast števila okuženih, a so ne glede na to, kapitalski trgi v maju že drugi zaporedni mesec zabeležili pozitivne rasti.
Po negativnih številkah v februarju in marcu, v aprilu lepi donosi
Če je bil marec v vseh finančnih pogledih resnično grozljiv, nas je april, kljub širjenju pandemije, navdušil z zeleno obarvanimi kapitalskimi trgi. Kljub zelo slabim makroekonomskim podatkom, ki so jasno posledica ukrepov za zajezitev pandemije, so trgi rasli. Sicer pa so makroekonomske napovedi za letošnje leto slabe. Kako bo vse to vplivalo na pokojninske sklade?
Covid-19 zaustavil gospodarstvo. Ga lahko primerjamo s krizo v 2008?
Letošnji mesec marec bo v zgodovino zagotovo zapisan kot eno najbolj negativnih obdobij. Mnogi pandemijo primerjajo s posledicami vojne, večina pa nas pogleduje nazaj v leto 2008, ko se je začela velika gospodarska kriza.
Naloži več