Nasveti strokovnjakov

Vse, kar morate vedeti o renti.
Po upokojitvi, lahko upokojeni varčevalec izbira med izplačilom različnih oblik izplačevanja (enakomerno, skozi celotno obdobje, brez dedovanja ali z dedovanjem ter pospešene oblike izplačevanja). Več o možnosti izplačil in vrstah rent si preberite v prispevku.
Začetek februarja postregel z novo rastjo
Januar se je na delniških trgih zaključil z negativnim trendom, začetek februarja pa je postregel z novo rastjo, ki je trajala do polovice meseca. Nato je sledil obrat tečajev.
Januar na kapitalskih trgih minil mirno
Mesec januar je na trgih kapitala minil precej mirno. Tečaji delnic so skoraj do konca meseca rasli, ob koncu meseca pa je pozitiven trend začel nekoliko pojenjati. Vpliv Gamestop in AMC na gibanje tečajev delnic Padec tečajev ob koncu meseca gre povezati predvsem z izjemno mesečno rastjo delnic družb Gamestop in AMC. Družbi sta bili […]
Pozitivni donosi pokojninskih skladov Modre v 2020
Po rekordnem novembru tudi zaključek leta ni razočaral
Tečaji delnic so se v mesecu decembru večinoma krepili, predvsem na krilih odobrenih cepiv za novi korona virus. Tik pred Božičem je trge spodbudila tudi novica, da sta se Velika Britanija in Evropska unija uspeli dogovoriti o ločitvi. Glavna novica zaključka lanskega leta je bila vsekakor odobritev in pričetek cepljenja proti novem korona virusu. Po […]
November s pozitivnimi rezultati
Če smo še za mesec oktober poročali o negativnih rezultatih, je mesec november prinesel izjemno pozitivne rezultate. Delniški trgi so zabeležili enega boljših mesecev nasploh. Pokojninski skladi so zabeležili najvišje mesečne donose po aprilu 2020.
Negativen vpliv Covid-19 na finančne trge se nadaljuje
Po negativnem septembru, je v prvi polovici oktobra vse kazalo, da bo le-ta drugačen. A so delniški tečaji v drugi polovici meseca ponovno zabeležili izgube. Trgi kapitala so z razočaranjem sprejeli ponovno uvedbo ukrepov, namenjenih zajezitvi širjenja virusa.
Naloži več